12.4 ℃ onbewolkt
19 Aug, 2018
  • Winterberg
aanrader:

Skilift-karussell Winterberg. De organisatie achter uw ski-pas.

U Stapt in de lift alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Eenmaal uitgestapt staat u ineens boven op een besneeuwde bergtop. U Kijkt uit over een hagelwitte piste. Zelfs als het niet heeft gesneeuwd. Misschien moppert u zelfs een beetje dat een ski-pas meer kost dan het waard is in uw ogen. Maar met die ene dagkaart heeft u toegang tot alle skiliften in de Skilift-karussell. Koopt u een meerdagenkaart? Skipassen met een geldigheid vanaf 3 dagen zijn zelfs in de gehele Wintersport-Arena Sauerland te gebruiken, te weten Skilift-karussell Winterberg, Sahnehang, Willingen, Neuastenberg, Altastenberg, Züschen und Bödefeld Hunau.

Samen goed voor het grootste aaneengesloten gebied buiten de Alpen.

Met die ene meerdaagse ski-pas heeft u toegang tot maar liefst 74 skiliften die u brengen naar het begin van niet minder dan 96 afdalingen met een totale piste lengte van 62 kilometer.

 

De Skilift-karussell Winterberg

Mijn verhaal van vandaag beperkt zich alleen tot de Skilift-karussell Winterberg. 26 liften, 7 dagen in de week open van 09:00 ‘s morgens tot ‘s avonds 22:00 uur. Uw dagkaart is overigens alleen geldig tot 16:30 uur. Voor avondskiën worden aparte kaarten verkocht.

 

Avondskiën? ‘s Avonds is het toch donker?

Jazeker!

Winterberg heeft 14 kunstlicht pistes met een totale lengte van 8 kilometer! Uniek in West-Duitsland. 9 Verschillende liften bedienen deze 14 pistes die stuk voor stuk machinaal besneeuwd kunnen worden.

 

 

Machinaal besneeuwd? Echte sneeuw? Uit machines?

Jazeker!

Het skilift-karussell Winterberg beschikt over een uitgebreid en modern park van sneeuwinstallaties. Deze 360(!) sneeuwkanonnen zorgen er samen voor dat er 1 groot aaneengesloten gebied met 28 afdalingen van een comfortabele dikke laag sneeuw worden voorzien. Ook als de weergoden het wat dat betreft af laten weten.

 

 

Altijd actuele Informatie op www.skiliftkarussell.de/nl

Goed geïnformeerd op pad. Welke liften zijn in bedrijf en welke zijn nog gesloten? In wat voor staat verkeert die ene leuke rode piste? Op (www.skiliftkarussell.de/liften-informatie) kunt u het allemaal zien. Er wordt zelfs onderscheid gemaakt in welke conditie een piste bij daglicht is en hoe de omstandigheden zijn voor het avondskiën bij kunstlicht.

 

Goed geregeld. Dag en nacht. 24/7.

Hoe liggen de pistes er momenteel bij? Hoe hard werken mens en machine ’s nachts om alle pistes voor het aanbreken van de ochtend weer in top conditie te krijgen? U Kunt het in real-time volgen met deze live stream: www.skiliftkarussell.de/360-live-cam.

 

De hamvraag. Wat kost dat dan? Zo’n skipas van de Skilift-Karussell?

Er zijn teveel verschillende keuze mogelijkheden om zo even op te noemen. Kinderen, volwassenen, aantal dagen, alleen dag, alleen avond of dag en avond combi, hoe meer dagen hoe meer korting, etc etc.

Alle actuele prijzen kunt u hier terugvinden: www.skiliftkarussell.de/skipas.

 

En nu u weet wat er allemaal komt kijken om u op een besneeuwde bergtop te zetten…

Dan valt de prijs van uw ski-pas ineens behoorlijk mee toch?