12.4 ℃ onbewolkt
19 Aug, 2018
  • Winterberg
aanrader:

Midden november tot begin april is het skiseizoen in Winterberg. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in de liften en infrastructuur van Winterberg. Met behulp van de skicarrousel kun je 25 pistes bereiken. In totaal is er 28 km aan afdaling in Winterberg. Hiervan is 14 km geschikt voor de beginnende skiër, 12 km voor de gevorderde skiër en 2 km voor de ervaren skiër. Een groot deel van de pistes wordt kunstmatig besneeuwd door de 25 sneeuwkanonnen. De 13 sleepliften en 9 stoeltjesliften zijn modern en perfect op orde. Winterberg heeft een kleine 30 kilometer aan piste verdeeld over zes heuvels, waardoor je het gevoel krijgt dat je een mooi tochtje maakt.

  • 28 km skiafdaling in Winterberg
  • 14 km blauwe piste 
  • 12 km rode piste
  • 2 km zwarte piste
  • 13 sleepliften
  • 9 stoeltjesliften
  • hoogste punt 840 meter
  • laagste punt 580 meter

De mooiste afdalingen van Winterberg 

In de categorie blauwe afdaling: Waldschneise. Deze afdaling is vanaf de Kappe en wisselt in steil en vlakke delen. De afdaling loopt prachtig door het bos en vindt al kronkelend zijn weg naar beneden.
In de selectie van rode posters is de Quickjet abfahrt een must. Zoals de naam al zegt is deze afdaling kort maar krachtig. Naast deze piste loopt de Quickjet lift en sta je dus zo weer boven op de berg. De piste is breed en gelijkmatig, hierdoor een fijne eerste rode afdaling voor beginners.  Voor de ervaren skiër is de zwarte piste van de Kappe: Slalomhang een aanrader. Dit is een pittige afdaling met een mooie lange lengte die niet veel voorkomt in Sauerland. Een mooi tochtje om de dag mee af te sluiten.

In Winterberg is genoeg te ontdekken voor de ervaren skiër met de verschillende rode en zwarte pistes. Tegelijk is het overzichtelijk voor de beginnende skiër of gezinnen met kinderen. Winterberg is goed te bereiken vanuit Nederland en kent aantrekkelijke prijzen voor de skihuur en dagpassen. De ideale wintersport-bestemming voor een leuk prijsje. Het gebied kent meerdere skischolen (onder andere waar je in het Nederlands les kunt krijgen) en verhuurbedrijven voor je gehele uitrusting.

Skischool Winterberg

Deze skischool is zeer geschikt voor gezinnen. Dagelijks is het mogelijk om lessen te volgen, zowel privé als in groep als met het hele gezin. Zijn de kinderen nog te klein? Deze skischool heeft een kinderopvang. Een les kost gemiddeld € 40,00 per persoon en duurt drie uur. Aanmelden kan via: anmeldung@skischule-winterberg.com

Nieuwe Skischool Winterberg

Dit is de grootste skischool van Winterberg. In de lessen staat veiligheid voorop en worden de groepen gevormd op leeftijd. Lessen kosten gemiddeld € 45,00 per persoon en zijn verdeeld in twee delen van anderhalf uur.

Skischool ‘Der Brabander’

Deze skischool wordt gerund door Nederlanders en het contact is volledig in het Nederlands. Kinderen tot 6 jaar zijn welkom in de kindertuin, waar ze op een leuke manier de basis van het skiën leren. De klassen worden verdeeld op niveau. Lessen kosten gemiddeld € 35,00 per persoon en kan ook in de avond.

Skiverhuur

Niet in het bezit van je eigen ski-uitrusting of ben je spontaan naar Winterberg gereden? Geen probleem. Zodra je Winterberg in rijdt, zie je verschillende verhuurbedrijven. De prijzen verschillen onderling niet veel. Mocht je wel kosten willen besparen: online reserveren bespaart bij de meeste verhuurders tien procent en een skiset is al vanaf € 15,00 euro gehuurd.

Tags:

Over de auteur

Dit vind je misschien ook leuk