Fietsen in Winterberg

Hotel Winterberg Resort is een uitermate geschikte plek als start en eindpunt voor al uw fietstoeren. Winterberg biedt zowel voor mountainbikers, toerfietsers als wielerenthousiastelingen een groot aantal afwisselende ritten. De Bike Arena Sauerland meet maar liefst 1.700 kilometer met wel 34.000 hoogtemeters! In het hotel zijn een professionele fietsenstalling en afspuitplaats aanwezig.

Voor mountainbikers ( freeriders, downhillers en crossbikers) zijn er tochten met stevige klimpassages en smalle trails te rijden. De website www.bike-arena.de helpt u verder op weg met het vaststellen van de perfecte planning voor uw persoonlijke rit. Voor profi’s is er natuurlijk het “Bikepark” in Winterberg! Beginners kunnen hier onder professionele begeleiding de belangrijkste basisvaardigheden aanleren. Alle informatie hierover vind u op www.bikepark-winterberg.de: snoeihard naar beneden vol coole trucs en snelle rides, en weer omhoog in de stoeltjeslift, samen met je fiets. Hier vind ook ieder jaar het vierdaags Dirtmasters-festival plaats, Europa’s grootste freeride-festival!

Voor racefietsers is het Sauerland inmiddels een begrip. De verkeersarme wegen langs historische vakwerkdorpen, de prachtige bergen en dalen onderweg, en de oneindige vergezichten maken het een lust voor het oog. En of u nu snel over grote afstanden wilt rijden, liever heuvelig en afwisselend rijdt, of aan uw conditie wilt werken op de bergtoeren, het kan allemaal. Er zijn verschillende mogelijkheden om een route uit te stippelen: u kunt downloads verkrijgen en er zijn handige roadbooks voorhanden op zakformaat ( de Rennradguide Sauerland). Beide te vinden op : www.bike-arena.de

Voor toerfietsers is de Ruhrtalradweg de moeite meer dan waard ( in 2010 door meer dan 100.000 fietsers gereden!) Hier vindt u kunst en cultuur over 230 kilometer in volle afwisseling van Winterberg tot Duisburg. Natuurlijk is het altijd mogelijk uw route te onderbreken, en met de trein terug of naar een volgende bestemming te gaan, de fiets kan gewoon mee! Meer informatie kunt u vinden bij www.ruhrtalradweg.de. Een andere mogelijkheid is de Sauerlandradring. Dit 84 km lange fietspad is grotendeels aangelegd op een oud treinspoor, waardoor u niet te steil bergop en bergafwaarts gaat. Een gedeelte voert door een 689 meter lange tunnel en er zijn veel andere bezienswaardigheden onderweg. Méér info bij www.sauerlandradring.de.

Voor de E-Bikers zijn de bergen van Sauerland geen obstakels meer. Zonder zware inspanning rijdt u met behulp van een onopvallende elektromotor lachend de heuvels in. Er is een E-bike verhuur in Winterberg waar eveneens tochten met gids te boeken zijn. Alle informatie over oplaadstations, routekaarten enzovoorts vindt u bij www.ebike-sauerland.de of bij www.winterberg.de.

Actie

Actie

 

Kerst in Winterberg!

 

Een paar onvergetelijke kerstdagen

in een prachtig winterdecor!

 

Vier de Kerst in Hotel Winterberg Resort!

Er zijn nog enkele kamers vrij!

Direct boeken

Prijs excl. toeristenbelasting

Error connecting to mysql