12.4 ℃ onbewolkt
19 Aug, 2018
  • Winterberg
aanrader:

Naast mooie afdalingen maakt het après-skiën de wintersportvakantie. De mooie natuur en de avontuurlijke afdalingen, wil je ook genieten van een lekker Duits biertje in de plaatselijke skihut. De populaire après-ski bars in Winterberg zijn de Brabander Skihütte, Alm Salettl en Möppi’s Hütte. Waarvan Möppi’s Hütte de grote favoriet is. Zorg dus dat je hier op tijd binnen bent, want anders is het helemaal vol. Hier onderaan de Poppenberg is het al vanaf vier uur feest! En als je er bent, bestel dan een apfelstrudel met vanillesaus. Hier krijg je de lekkerste van Winterberg!

In de Brabander Skihütte begint het feestje vanaf 16 uur met veel Nederlandstalige hits. Je kunt er heerlijk buiten zitten op het verwarmde en overdekte terras met uitzicht op de piste en de St. Georg Sprungschanze. Met dit uitzicht smaakt het biertje toch net iets lekkerder. De Alm Salettl is te herkennen aan het rode torentje en ligt naast de RauherBusch-stoeltjeslift. Wees er wel op tijd bij want deze knusse bar biedt slechts plaats aan 90 feestgangers.

Naast de 45 traditionele après-skihutten op de pistes heb je in Winterberg keuze uit ruim 40 restaurants, bars, cafés en discotheken. Wie wil feesten moet niet aan de Dorf Alm voorbijgaan, een jonger publiek komt samen in de disco Tenne. Ook de Ierse pub The Blackwater is een bezoek waard. Dit wintersportoord zal niet snel vervelen! Er rijden genoeg taxi’s om je van de ene naar de andere plek te brengen. En parkeren is gratis op de diverse pleinen.

Dit vind je misschien ook leuk